måndag 4 maj 2015

Sossarna tappar väljarstöd – allt är Alliansens fel enligt partiordföranden Stefan Löfven


Problemen för Löfven hopar sig

MED NÖD OCH NÄPPE lyckas Socialdemokraterna och Moderaterna tillsammans samla en majoritet av väljarna enligt de senaste mätningarna, och det i sin tur öppnar givetvis för småpartier att komma in i riksdagen.
Sossarns senaste siffra är 27,5 % – den lägsta siffran sedan Stefan Löfven blev ordförande för partiet. Dessutom är det den största förändringen i den här mätningen.

Men enligt Löfven beror allt på Alliansen, själva kan ju sossar aldrig misslyckas. Man ärvde, säger Löfven en hög arbetslöshet, men man undrar onekligen vad alla underliga påfund som regeringen nu har lagt fram ska kunna innebära för arbetlösheten – inte kommer den att minska, snarare tvärtom. Och de dåliga skolresultaten beror framför allt på en misslyckad skolpolitik ända sedan sossarna avskaffade studentexamen i slutet av 1960-talet. Det ska bli väldigt spännande att följa vad ”fenomenet” Fridolin kan åstadkomma. Men ha inga större förhoppningar, prat höjer inte resultaten. Löfven skyller vidare på att han styr efter en borgerlig budget, men han förklarar inte varför Alliansen går framåt.

Genom vårbudgeten kommer vissa förändringar att ske till hösten. Men de stora förändringarna kommer inte att kunna komma förrän första januari nästa år. Många bävar därför för årsskiftet.


Inga kommentarer: