tisdag 26 maj 2015

Nu har den rödgröna röran fått något att ondgöra sig över


UNDER NÅGRA DAGAR kommer den stora luftförsvarsövningen Arctic Challenge att äga rum över en stor del av Norrland. Anledningen är givetvis att den stora "grannen" i öster under ledning av rustningsivraren Putin inte drar sig för att provocera sina västliga grannar.

Det finns i vårt land en naiv tro på att Ryssland rustar för att det så skall vara. Men så är det givetvis inte. Rustar gör man för att använda sin materiel och sina soldater i utvidgningssyfte. Ett flagrant exempel på det hade vi ju på 1930/40-talen söder om oss. Och tala med balterna om saken.

Nu heter inte hotet Hitler utan Putin, men det tror man inte i de rödgröna kretsarna. Där inbillar man sig att Putin skall sluta hota om vi bara ber honom om det. Fortfarande gäller Bismarcks ord, som ni kanske minns från historieundervisningen i skolan, dvs på den tiden då skolan var en skola och inte en lekstuga.

I den stora norrländska övningen ingår som en viktig del NATO och det gör ju de röda ännu rödare. På morgonen idag har det aviserats demontrationer mot övningen i allmänhet och NATO i synnerhet i ett antal svenska städer. Vad annat hade vi väntat oss? Det är ju en hel månad sedan de röda var ute och vädrade sina fanor och upprepade sina floskler.

Vi har hävdat vår alliansfrihet än sedan freden 1814 i Kiel, men med tanke på den utveckling vi har sett - inte minst i Ukraina och på Krim - bör vi väl snart inse att vi behöver en återförsäkring. Och var får vi den om inte i NATO?

Inga kommentarer: