lördag 9 maj 2015

Sorgeliga saker hända än i våra dar minsann…





NU HÄNDER DET IGEN! Alltså sorgeliga saker. De drabbade inte bara Elvira Madigan och greve Sixten Sparre, nu har de drabbat Carl Philip och hans tilltänkta brud.

I en intervju berättar sommarens brudpar att de haft det tufft, och man undrar givetvis vad som tagit hårt på deras krafter. Problemet har varit att kyrkan bara rymmer 400 personer och att av dessa endast 200 kan få njuta glansen av ett prinsbröllop vid middagsbordet. Man måste svika, säger man i intervjun, men är inte sveken allvarligare kan de väl accepteras. Då är det värre med regeringes svek!

Men som bekant kommer inte en olycka ensam. Det följuds nämligen att prinsens yngre syster skall till att föda någon gång kring vigseln, varför hon kanske inte får vara med. Oj, vad vi lider med henne!

Livet kan alltså vara grymt. En ljusglimt är väl att de svenska kungaslickarna ändå får vara med via TV, som förmodligen kommer att ägna åtskilliga, licensfinasierade timmar åt spektaklet i Storkyrkan. Själv kommer jag att ta en promenad om Gud vill och vädret tillåter.

Inga kommentarer: