torsdag 7 maj 2015

Det svenska 2000-talets hittills största politiska blunder, men förmodligen inte sista

MAN ÄGER EJ SNILLE FÖR DET MAN ÄR GALEN skrev en gång skalden Johan Henrik Kellgren, och hans ord besannas titt och tätt framför allt i politiska sammanhang. Så sent som i går kunde vi till exempel läsa professor Leif Lewins drapa i Dagens Nyheter och konstatera att han kan en del historia, men att han inte verkar leva i dagens samhälle. Men det drar vi en tystnadens slöja över. Att samhället har utvecklats tycks han ganska ovetande om så professor han är.

Vad som däremot är intressant är att Allianspartierna nu har lagt fram sina budgetar och förmodligen ägnat en hel del tid åt att räkna och skriva för att ha något att tycka – eller framför allt för att visa upp för presumtiva väljare. Deras nerlagda arbete ter sig emellertid tämligen meningslöst vad landets politiska inriktning anbelangar, eftersom man enligt DÖ inte skall rösta på sin egen budget.

JA, DET ÄR RIKTIGT UPPFATTAT, även om det verkar näst intill helidiotiskt. Man ska inte rösta på vad man själv kommit fram till, och vad vi väl får utgå från att man vill se genomfört i praktiken, utan släppa igenom Löfven/Anderssons blandning, som enligt dessa två ska föra oss in i en paradisisk tillvaro, med höjda arbetsgivaravgifter för att flera skall kunna anställas, med en skola där ingen vill undervisa (fylla i blanketter), med rejält höjd drivmedelsskatt för att glesbygden skall kunna leva upp etc. etc. Listan kan bli lång.

Nu gäller det bara att slå sig till ro och invänta sosseparadiset med inslag av miljöpartistiska tokigheter och vänsterstyrning à la Sjöstedt. Den inriktningen pekar väl om någon på Paradiso! Tro det, den som vill! Jag gör det inte.

Heder åt de moderater som vågar ha en egen uppfattning ifråga om den största politiska blundern under 2000-talet hittills. Förhoppningsvis har de kvar samma inställning när vi kommer fram till voteringen!

Ett litet citat från Körsvennen i SvD i dag angående DÖ. ”I första ledet till försvaret för DÖ går Göran Greider, en av de få riktigt ideologiskt förankrade vänstern har. Han skyr kapitalism, tycker att frågan om svenskt försvar är överdriven och ser gärna en återlansering av löntagarfonder. Han kallar kritikerna av DÖ för populister, kaospiloter och – dia­boliskt – gammelmoderater, väl medveten om att det för många av de nya är ett värre tillmäle än hin håle.” Och densamme Greider tycks dessutom ha abonnerat plats som kommentator i SvT –­ det är illavarslande!


För övrigt anser jag att DÖ skall upphävas! Det skulle förmodligen den romerske senatorn Cato ha sagt, om någon kommit på något så dumt på hans tid.

Inga kommentarer: