måndag 4 maj 2015

”Rosen”rasande sossar hotar tidning som missade första maj

Lokaltidningen Motala Vadstena Tidning missade i fredags att rapportera om Socialdemokraternas första maj-firande. Då hotade S-topparna med bojkott och annonseringsstopp, skriver Dagens Opinion.

Ordföranden för Socialdemokraterna i Motala, Ingvar Ståhl, blev rosenrasande när lokaltidningen valde att inte närvarade vid första maj-firandet.
"Tyvärr såg jag ingen lokal media och bojkottar de detta ska jag se till att fler bojkottar media”, säger han.
"Vi annonserar för att stärka den lokala produkten, detta arrangemang är/borde vara nyhetsmässigt", fortsatte han och får medhåll av bland andra kommunstyrelsens ordförande Camilla Egberth.

MVT:s chefredaktör och ansvarig utgivare, Stefan Pettersson, menar att det handlar om prioritering på grund av tidsbrist. Han tycker att politikerna med sitt hot om bojkott utnyttjar sina maktpositioner för att sätta press på tidningen.

"Pinsamt. Vi blandar inte ihop annonsaffärerna med redaktionens arbete. De borde inte de heller göra", påpekar han.

På måndagen valde Ingvar Ståhl att backa från sitt hot. Men han riktar fortsatt kritik mot den uteblivna bevakningen. "Vi har under alla år tidigare haft lokal media. Vi hade förr både Corren och Motala tidning, men nu är det samma sak. Det är tragiskt tycker jag. Vi är alla måna om tidningen", säger han. Stormen i vattenglaset borde väl därför ha mojnat!



Inga kommentarer: