onsdag 6 maj 2015

Krav på att lämna den vänsterpartistiska spillran utanför budgetinflytande


KD-ledaren Ebba Busch Tho

Det är FP-ledaren Jan Björklund och KD-ledaren Ebba Busch Thor som kräver att Stefan Löfven ska lämna Vänsterpartiet utanför budgetförhandlingarna. De grundar sitt krav på Decemberöverenskommelsen (DÖ) och påpekar att enligt den behöver Löfven gå på giljarstråt till vänster.

Argumentet är att regeringen på grund av Decemberöverenskommelsen inte längre behöver stöd från V för att få igenom sin budget. När allianspartierna i höst lägger separata budgetförslag kan regeringen lägga fram en egen budget utan Vänsterpartiets stöd, konstaterar Jan Björklund.

"Jag vill ju inte att det ska finnas något vänsterinflytande i svensk politik över huvud taget. Det blir ju något lättare för dem om vi lägger var sin budgetmotion”, säger han. Björklund får medhåll av Kristdemokraternas nya partiledare Ebba Busch Thor.

Däremot får Björklund och Thor inget stsöd från Moderaternas Anna Kinberg Batra och Centerns partiledare Annie Lööf, som har en annan uppfattning.

"Den enda anledningen till att Stefan Löfven är statsminister är att han har stöd av Miljöpartiet och Vänsterpartiet. MP och S samlar bara 38 procent och alliansen 39 procent. Så om Stefan Löfven inte hade haft med sig Vänsterpartiet så hade vi haft en borgerlig statsminister i det här landet", konstaterar Annie Lööf.

Och allt beror naturligtvis att Alliansen lät sig luras av sossarna när man accepterade DÖ. Att det nu jäser i leden och kraven på att upplösa DÖ blir allt starkare finns det ingen anledningen att förvåna sig över. Det var nämligen länge sedan våra klantiga politiker visade sig så klantiga som när de gick med på DÖ, som givetvis bör bort genast. Ta hellre ett nyval än behåll en idiotisk politisk överenskommelse. DÖ drar enbart löje över inte bara våra riksdagspartier utan hela svenska folket.


Vänsterledaren Jonas Sjöstedt räknar naturligtvis kallt med att göra upp om alla budgetar fram till nästa val - i alla fall så länge Decemberöverenskommelsen håller. Ytterligare ett argument för att skrota DÖ. Enbart en försvinnande liten del av väljarkåren vill ha vänsterpolitik!

Inga kommentarer: