måndag 1 juni 2015

Sossarnas weekend i Västerås är över för den här gången. Vad blev det av den?





SÅ VAR DEN DÅ ÖVER för den här gången, sossarnas kongress i Västerås, och Stefan Löfven kunde glatt utropa: ”Nu går vi ut och bygger Sverige”. Givetvis i akt och mening att försöka få fram att Sverige raserats under Alliansens år vid makten. Hade någon väntat sig annat när Internationalen klingat ut? Naturligtvis inte – sossarna har ju alltid varit bäst, och det är ju bara sossar som byggt Sverige. Så har det alltid låtit det alltid när man spelar upp den gamla kongresskivan, som verkligen börjar bli raspig nu.

"En väl fungerande infrastruktur är av central betydelse för konkurrenskraft och tillväxt... under kommande år vill vi öka användningen av lånefinansiering för strategiska infrastrukturprojekt." Där har vi resultatet av de tre dagarnas "slit".
Det är ett magert resultat av kongressen, inte minst med tanke på att just den texten redan antogs av kongressen 2009. Och i förrgår konstaterade Löfven dessutom att lån inte var aktuella! Nu tar vardagen vid och Löfven och hans gäng har börjat kasta blickar på pensionsfonderna. I övrigt hittar man knappast några frustrerande resultat av överläggningarna.
Det värsta för Sverige är trots allt att DÖ finns och kommer att leva kvar, om jag inte tar fel. Som jag ser Dö är det blanddet värsta som hänt landet på mången god tag. Jag begriper inte varför Allianspartierna lägger ner möda på budgetar som de inte skall rösta på. Det hjälper bara SD, som alltmer kommer att framstå som det enda oppositionspartiet.
Ack ja!


Inga kommentarer: