torsdag 4 juni 2015

Konstitutionsutskottet unikt enigt i sin regeringskritik


REGERINGEN LÖFVEN har det minsann inte lätt, eller tar man alldeles för lätt på uppgiften och inbillar sig att man kan göra vad man vill bara man har hamnat i Rosenbad. Att opinionssiffrorna är usla bekymrar tydligen inte alls, man går på i ullstrumporna även om maskbrotten är stora.

Hittills har ingen regering fått så omfattande kritik av ett enigt Konstitutionsutskott (KU) som den sittande – hur länge det nu varar. Kanske alltför länge, eftersom statsråd brukar vilja bli perenna vid köttgrytorna. Och nytt rekord sätts av Åsa Romson, som man verkligen undrar vad hon har i en regering att göra, och till råga på allt som vice statsminister.

På inte mindre än tio punkter fann KU anledning att anmärka på Löfven ”regering”, och att märka är dessutom det synnerligen unika att KU var enigt, dvs även S och MP instämde i kritiken. Att lägga märke till dessutom är att Löfven bara ”regerat” i ett halvår. Vanligen brukar KU-kritiken komma efter några år.


Att Löfven får fortsätta och till och med får igenom en för svenska folket, kommer det att visa sig, oacceptabel budget kan han tacka en mesig och tanklös opposition för. Opposition förresten, enligt DÖ kommer det i fortsättning bara var SD som befinner sig i opposition. Var det verkligen det man avsåg när man undertecknade avtalet?

Inga kommentarer: