måndag 8 juni 2015

Miljöpartiet vill förbjuda all diesel och bensin – vad kommer härnäst




ATT TANKEVERKSAMHET ÄR EN AV VÅR TIDS STÖRSTA BRISTVAROR ger Miljöpartiet ständigt exempel på. Nu senast är det ordföranden i Trafikutskottet Karin Svensson Smith (MP), som visat framfötterna i och med att hon vill förbjuda bensin och diesel.

"Likt Titanic är mänskligheten med klimatförändringarna i full fart på väg mot en ödesdiger katastrof", säger hon och visar att hon varit på bio. Någon annanstans har hon väl förmodligen inte kommit i kontakt med den nämnda fartygskatastrofen.

Det räcker alltså inte med den chockhöjda bensinskatt, som blir verkligenhet från och med januari nästa år, om inte partiet är utraderat då och regeringen har fått stryka på foten. Den nämnda trafikutskottsordföranden – hur har hon kunnat bli det? – vill gå ännu längre. För henne räcker det inte med höjda skatter, nej, här skall förbud till. Att ingen vettig människa, dvs folk utanför MP, begriper hur vi skall förflytta oss efter ett förbud det har fru Svensson givetvis ingen lösning på. Skall vi återgå till häst och vag? För allt tugg om förnybart kan vi glömma, liksom elbilar. När det eventuellt kan bli verklighet befinner vi oss långt fram i tiden.


Inga kommentarer: