söndag 7 juni 2015

Ett mycket vettigt, men tyvärr kritiserat, förslag från Stefan Löfven

NÄR STEFAN LÖFVEN äntligen föreslår något vettigt då får han kritik från oväntat håll. Nu senast föreslog han att man skulle bannlysa mobiltelefoner i klassrummen, och det får man väl säga är helt naturligt att klassrummen skall vara telefonfria. Klassrummen är till för utbildning, undervisning, och inte för sociala kontakter.

Men så kommer kritiken, och hör och häpna, från för mig oväntat håll, nämligen Sveriges Lärarförbund och lärarna själva. Det skall tydligen betraktas som en mänsklig rättighet att stå i kontakt med yttervärlden även om man sitter i skolbänken. Så långt har vi kommit i utförsbacken.

Med sådana fackliga företrädare och en sådan lärarkår som vi idag har kanske vi inte skall vänta oss något annat. Det var väl inte bättre förr, det är bara det att det är mycket sämre nu, vilket PISA år efter år ger klart besked om.


Ett företag kan rekonstrueras, det borde man även kunna göra med den svenska skolan så att den äntligen gör skäl för namnet skola igen. Men det är väl en nåd att stilla bedja – och under tiden fortsätter utförsbacken!

Inga kommentarer: