tisdag 22 maj 2007

Tintins skapare 100 år



DEN BELGISKE serietecknaren Hergé, som egentligen hette Georges Remi (namnet Hergé konstruerade han med sina initialer GR omvända och uttalade Hergé på franska), föddes i Etterbeek, Bryssel, den 22 maj 1907.
Idag firas alltså hundraårsdagen av hans födelse, men han är också aktuell genom Steven Spielbergs filmatisering av Hergés mest populära serie om den heroiske och äventyrslystne unge journalisten Tintin.
Spielberg och hans bolag DreamWorks har meddelat att man åtminstone skall producera en Tintin-film. En färdig film skulle kunna visas på biograferna 2009 eller 2010.
Tintin-gestalten skapades 1929, och för tre år sedan firade åtskilliga av hans vänner/läsare hans 75-årsdag. Planer på en film om den älskade gestalten var aktuella för mer än tjugofem år sedan, men de lades på hyllan när seriens skapare Georges Remi avled i mars 1983.
Vi är många som ser framemot en film om den oförvägne och intelligente journalisten Tintin och hans äventyr tillsammans med kapten Haddock.

1 kommentar:

Anonym sa...

Om jag hört rätt planeras en triliogi där Steven Spielberg ska göra den första filmen och Peter Jackson den andra. Vem som får äran att göra den tredje är dock oklart. Man ska filmatisera tre av de 23 albumen. Vilka det blir är fortfarande hemligt/oklart.

Ifall den första filmen floppar kan vi nog glömma uppföljare...