måndag 11 juni 2007

Gör ett besök i Vollsjö



NI SOM ÄR intresserade av en av den svenska litteraturens största berättare – Fritiof Nilsson Piraten – besöker givetvis den gamla banvaktsstugan i Vollsjö, ett stenkast från den rivna stationsbyggnaden, som sedan 1998 hyser ett Piratenmuseum, när ni besöker vårt sydligaste landskap. Här skildras i en utställning författarens liv och verksamhet och här finns ett Piratenantikvariat, Jakobs boklåda. Utöver den permanenta utställningen arrangeras varje sommar en separat utställning.
Innan ni reser kan det finnas skäl att besöka Piratensällskapets innehållsrika hemsida.
www.piratensallskapet.se

Guidade rundvandringar "I Piratens värld" arrangeras för grupper. För mer information kontakta oss på tel: 0416-307 98 (museet) - 0416-305 58 (för grupper).

Och när ni ändå befinner er i det fagra Österlen passar ni naturligtvis på att besöka världens första Hasse & Tage-museum i Tomelilla. Det inryms i ett litet hus vid järnvägen och omfattar 15 kvadratmeter, och här finns rekvisita och tekniska detaljer som har anknytning till produktionsbolaget Svenska Ord. Många av deras filmer spelades som bekant in i Tomelilla kommun.


Inga kommentarer: