torsdag 28 januari 2010

Vad gör en flugskit på en sotare?


Anser sig vara rolig

FRITIOF NILSSON PIRATEN myntade en gång den rubrikfråga som Nils Petter Sundgren citerade med anledning av åldersrasisten (Sundgrens uttryck) Johan Glans påhopp under den senaste Guldbaggegalan. Ifjol dummade sig Glans när det gällde Nils Petters ålder, och när han i år skulle försöka vara rolig och be Nils Petter om ursäkt för förra årets påhopp, gjorde han ytterligare ett klavertramp. Det är inte lätt att vara rolig, kommenterade Nils Petter och citerade Piraten.
Sundgren påpekar sedan mycket riktigt att humor knappast är någon bra svensk gren, eftersom vi saknar den brittiska och amerikanska traditionen. ”I Sverige blir det lätt bonnhumor”, konstaterar han mycket riktigt. Ni som någon gång sett Parlamentet förstår genast vad han menar.
För tillfället arbetar Sundgren med sina memoarer, som jag verkligen ser fram emot. Få idag levande bör ha så mycket att säga om film i allmänhet och svensk film i synnerhet.
På frågan om Johan Glans kommer med i memoarerna svarar Nils Petter: ”Nej, han är en för liten fjant för att komma med”.

Inga kommentarer: