onsdag 27 januari 2010

Fjäsket i sin prydno


GUDSKELOV ATT MAN INTE bor i Gävleborgs län. Inte nog med att vintrarna oftast är jäkligare där än i landet i övrigt, nu har Region Gävleborg beslutat att anslå 3 miljoner kronor till Ockelbo kommuns förberedelser för den anomali som det redan uttjatade bröllopet i sommar innebär, om man får tro Gefle Dagblad och det bör man väl kunna göra. Det råkar ju vara så att den s k gemålen kommer från Ockelbo.
"Så roligt. Fantastiskt. Nu kan vi verkställa det vi har planerat", säger Monica Järnkvist, projektledare i Ockelbo.
En projektledare kommer att ansvara för skyltning och utsmyckning. Man kommer också att marknadsföra Ockelbo på lång sikt, bland annat på turistmässan i Göteborg i mars.
Vad inbillar man sig egentligen? Tror man verkligen att folk kommer att vallfärda till Ockelbo? Hur dum får man egentligen bli i landet Lagom?
I vissa fall finns det inga pengar alls och man tvingas dra ner på det mesta, men när det gäller att fjanta för ett gäng människor som råkar bo på Drottningholm, då är tydligen ekonomin god.
Är det inte snart dags att verkligen göra Sverige till en demokrati? Eller vad sägs om att åtminstone återinföra valriket för att ge drottningholmarna lite konkurrens? Om man nu verkligen anser att vi behöver en maktlös person som åker omkring och tror att han gör mer reklam för Sverige än Stenmark, Borg, Zlatan, ABBA, för att bara nämna några.
Vad beror det på att så många kungadömen lever kvar i Norden och enbart Finland har insett vad som är förnuftigt i en modern stat. Där har man ju varit klok nog att också införa Euro.

Inga kommentarer: