måndag 22 oktober 2007

Nytt från Hollywood


Helen Mirren spelar i sin nya film en kvinna, som tillsammans med sin make öppnar Nevadas första lagliga bordell

I SIN NYA FILM växlar Oscarspristagarinnan Helen Mirren verkligen rollkaraktär. Från att ha gestaltat den engelska drottningen gör hon nu rollen som bordellmamma i maken Taylor Hackfords film med arbetsnamnet Love Ranch. Enligt uppgifter i den amerikanska ”Variety” spelas maken av Joe Presci, som här gör sin första huvudroll sedan Lethal Weapon 4 för åtta år sedan.
För regin svarar alltså den verklige maken Taylor Hackford, som senast gjorde Ray. Filmen handlar om det äkta paret Confortes sanna historia om hur de öppnade den första legala bordellen i Nevada, där de ägde Mustang Ranch. Där blev boxaren Oscar Bonavena 1976 skjuten, och i den händelsen lär ägarinnan ha varit inblandad. Inspelningarna lär börja i slutet av januari i in Albuquerque (New Mexico). Inte sedan man gjorde White Night 1985 har makarna Mirren och Hackford arbetat tillsammans.
Nicolas Cage kommer förmodligen att spela den mycket handfasta rollen som wrestlingbrottaren Randy Robinson i The Wrestler, som regissören Darren Aronofsky med den egna produktionsfirman Protozoa Pictures bakom sig.
Historien handlar om proffswrestlaren Randy, som hade stora framgångar på 80-talet, innan han fick en hjärtattack och på lärkarnas inrådan måste överge sporten. Då inledde han en ny karriär som försäljare och levde tillsammans med en strippa. Planerna på att än en gång återkomma i ringen skrinlade han emellertid aldrig.
The Box är arbetsnamnet på en film som bygger på Richard Mathesons novell ”Button, Button” och handlar om ett olyckligt gift äkta par, som får sig tillsänt en hemlighetsfull låda, som överlämnas en mystisk främling, gestaltad av Frank Langella. Om man trycker på en knapp kommer pengar ut, men samtidigt dödas en människa. Regissören Richard Kelly startar inspelningen i november. Vid sidan av Frank Langella - som just avslutar en roll i det politiska dramat Frost/Nixon, där han spelar Richard Nixon – kommer vi också att kunna se Cameron Diaz.
Darnell Martin har skrivit ett manus om en legendarisk skivproducent och Matt Dillon kommer att göra huvudrollen i en film på Maritins manus med titeln Cadillac Records om Leonard Chess, som startade bolaget ”Chess Records” och som på 50-talet åkte runt i den amerikanska södern på jakt efter bluestalanger.
Inspelningarna börjar i januari I Chicago och New Jersey och för regin svarar J J Abrams.

Inga kommentarer: