tisdag 6 maj 2008

Enorma biljettpriser

BILJETTERNA PÅ DEN SVARTA MARKNADEN till Champions League-finalen i Moskva den 21 maj betingar på den amerikanska sajten Ticketsolutions.com ett pris på 120 000 kronor för bra sittplatser, om man får tro BBC.
Som bekant är finalen helengelsk med Chelsea och Manchester United inblandade, och det kan ju verka lite vrickat att två engelska lag och en massa fans reser till Moskva, men spelplatsen var bestämd långt innan den senaste Champions League-omgången började.
Enligt BBC ligger priset för biljetter på i dag på 60 000 kronor och uppåt. En av anledningarna till de enorma priserna lär vara att Chelseas ägare Roman Abramovitj är omåttligt populär och superkändis i sitt hemland.Men vill man nu se matchen på plats, vilket ju egentligen är onödigt då den direktsänds i TV, räcker det givetvis inte bara med att ha en biljett. Flygresa, hotell, mat etc tillkommer, och naturligtvis har hotell- och restaurangägarna passat på att höja priserna. De gamla kommunisterna har snabbt lärt av de de tidigare så förhatliga kapitalisterna!

Inga kommentarer: