lördag 24 maj 2008

Äntligen! Äntligen! Äntligen!

.

ÄNDA SEDAN MAN BÖRJADE införa specialgymnasier för en rad olika idrottsgrenar för att få fram en elit (detta i alla andra sammanhang så förhatliga ord), har jag hävdat att vi också borde få speciella gymnasielinjer för särskilt begåvade elever, men det har ständigt motarbetats av flumskolans förespråkare, dvs den svenska socialdemokratin (inte minst storbossen Göran Persson). Sossarna inbillar sig som bekant att alla i demokratins namn har samma förutsättningar att tillgodogöra sig samma undervisning. Nedrustaren inom vänsterpartiet herr Lars Ohly har ju till och med hävdat, på allvar kan det väl rimligen inte vara, att det är odemokratiskt att ge läxor, eftersom alla föräldrar inte har tid eller möjligheter att hjälpa sina telningar med läxläsning.
Här i Sundsvall har en politiker enligt ortspressen hängt på Ohlys synpunkt och talat om det odemokratiska i läxläsning, eftersom nämnda politiker är så engagerad att han/hon (jag avstår från att ställa någon i skamvrån) inte har tid med sina barn. Har man inte det skall man givets inga ha, kan man mot detta hävda.
Redan har flumsossar nu på morgonen reagerat och vad jag förstår på fullt allvar menat att den bästa skolan är den vi just nu har med sammanhållna klasser, dvs klasser där de begåvade rullar tummarna i väntan på de mindre begåvade ska hinna utföra det de själva klarat av för länge sedan.
Att det finns begåvningsskillnader måste vi inse (sossarna och vänstern har mycket svårt för detta), och att vi för framstegens skull behöver ta vara på våra begåvningar och ge dem så mycket stöd som det är möjligt har utbildningsminister Björklund insett.
Låt de förstockade sossarna sitta i sandlådan med Lars Ohlys parti och bygga sandslott och tro att allt ordnar sig. Heder åt utbildningsministern som vågar tror på Sveriges framtid, dvs våra begåvade ungdomar som vill något. Alla har tyvärr fortfarande inte fått samma utförsgåvor, och n stor grupp vill inte ha så mycket teoretisk utbildning utan vill jobba med händerna. Det är en för vårt samhälle mycket viktig grupp som vi också måste ta vara på, i förslagsvis i speciella yrkesskolor. Det allena saliggörande är inte att gå på gymnasier och universitet/högskolor. De som absolut inte vill något kan ju sitta med sina kepsar och pilla med sina mobiltelefoner och spela dataspel

Inga kommentarer: