lördag 3 november 2007

Strejk i Hollywood


Två av de många programledarna, David Letterman och Oprah Winfrey, som kanske förlorar sina skämt

I MORGON kan det bli tämligen lugnt i Hollywoods drömfabrik och resultera i störningar i att skämtförrörjningen kommer att lida enorma avbräck. Ni som alltså inbillade er att en programledare som den omåttligt populära David Letterman själv skrev sina skämt kommer nu att bli gruvligt besvikna.
De cirka 3 000 medlemmarna i de amerikanska manusskrivarnas förening (WGA), beslutade nämligen häromdagen vid ett möte i Los Angeles Convention Center att strejka från och med måndag om en överenskommelse med producentföreningen om bl a bättre löner och ersättningar kommer till stånd.
Vi som sitter här i Europa har kanske lite svårt att inse vidden av problemet. Hos oss sitter manusförfattare lite överallt – i Hollywood kommer de till jobbet på morgonen, slår på sin dator och förväntas leverera skämt till alla ”Late Nights” etc.
Vad vore alltså den amerikanska kvällsunderhållningen utan skrivarstaben i Hollywood. Vi får väl hoppas att konflikten löses, så att det amerikanska samhället inte kraschar. Det räcker väl med de ekonomiska problemen för ”de stackars amerikanerna”.

Inga kommentarer: