måndag 11 april 2016

Allianspolitikernas svek mot väljarna, som trodde att Decemberöverenskommelsen dött

Huvudpersonerna bakom en huvudlös uppgörelse



Anders Königsson och Josefin Utas – ordförande respektive ledamot av styrelsen för Borgerlig Framtid publicerade i lördags en debattartikel i Svenska Dagbladet, som väljarna borde läsa noggrant redan nu och absolut inte vänta till valet 2018.
De skriver bland annat, att ”Politikernas kappvändande och ovilja att tala öppet om Sveriges problem har orsakat en förtroendekris för partierna och för demokratin som helhet. Den kommer bli svår att laga.”
Allianspartierna låtsas att DÖ är historia. ”Men i praktiken lever den kvar. Med separat lagda budgetar från allianspartierna vinner regeringens budget. Resultatet blir detsamma som om DÖ hade fortsatt att gälla. Därmed lever effekten av DÖ vidare, trots att överenskommelsen ska ha avvecklats”.
Allianspartierna påpekar envetet att sittande regering saknar handlingskraft och glömmer bort de problem i samhället som verkligen finns. Man har bara ett mål i sikte, att utestänga SD från politiskt inflytande. Att man i stället släpper fram Jonas Sjöstedts anhang till makt utan ansvar har alliansen tydligen glömt – eller vill i varje fall glömma.
Man konstaterar att:

”Hela politiken i Sverige har de senaste åren kretsat kring vad SD tycker och gör. Detta skeva fokus har politikens framdrift lidit stor skada av. Med ett sakligt och rationellt synsätt från övriga partier hade detta inte behövt ske.

På grund av de ledande politikernas oförmåga att tänka framåt och agera proaktivt har viktiga beslut fördröjts och man har i stället behövt syssla med brandsläckning i fråga efter fråga.
Nu sänder regeringen och Allianspartierna ut små testballonger bestående av nya politiska förslag. Men varför skulle befolkningen lita på att de nu vet vad Sverige behöver?
Politikernas kappvändande och ovilja att tala öppet om vilka problem landet står inför har orsakat en förtroendekris för partierna och för demokratin som helhet. Den kommer bli svår att laga.”
De etablerade politikerna lever i ett parallellt universum där vanligt sunt förnuft, ärlighet och öppenhet inte längre finns, skriver man vidare, och påpekar det sanna i att: ”Politikerna har i allt högre grad kommit att bli ett eget släkte som huvudsakligen arbetar med att positionera sig för framtida jobb och inkomster.”
MOT ETT SÅDANT SYNSÄTT reagerar Borgerlig Framtid, som anser att ”det borde vara politikens innehåll och medborgarnas bästa som den folkvalda politikern har för ögonen, inte sitt eget välbefinnande. För att visa respekt för de väljare som har röstat på oss är det därför så vi kommer att agera efter nästa val. Detta genom att driva den blågröna politik vi står för. Den innefattar bland annat ett säkert och tryggt samhälle, en långsiktigt hållbar miljö, ett starkt försvar, en välfungerande kunskapsskola och en jobbskapande näringspolitik som ger möjligheter för människor att själva hitta en egen försörjning
Vi kommer också att fokusera på de förändringar inom partipolitiken som så väl behövs. Det innebär att vi självklart kommer att samtala med alla partier som har blivit demokratiskt invalda.
Det finns ingen tid att förlora. Sverige står nu och framöver inför enorma problem inom en rad samhällsområden. I det läget behövs inte mer av ansvarslöst parlamentariskt spel och låsta konstellationer utan i stället öppna samtal och pragmatiska lösningar, vilket är just vad vi i Borgerlig Framtid kommer att arbeta för.”
Borgerlig Framtid är en medborgarrörelse av helt vanliga människor från olika delar av samhället, som valt att engagera sig för att de tröttnat på övriga partiers bristande vilja och förmåga att ta ansvar för landet.


Inga kommentarer: