söndag 19 april 2015

Måste man verkligen leva som man lär om man är kommunist?



ROSSANA DINAMARCA som inte är sen att ställa upp i de flesta sammanhang och tala om hur vi svenskar ska leva och handla lever inte själv som hon lär. Som den kommunist hon utger sig för att vara är man förvånad över hennes utgifter på skattebetalarnas bekostnad.

Kommunisten Dinamarca som säger sig föra en politik för ett helt jämlikt och mer miljövänligt samhälle flyger och åker taxi för över 220 000kr per år för skattebetalarnas pengar.

Hon bor i Trollhättan – 42 mil från Stockholm – och flyger till Bromma i en Saab 340 Det tar cirka 50 min och bränsleförbrukningen är cirka 425 kilo per timme. Det blir 375-400 kilo flygbränsle som åtgår för denna stäcka. Ett kilo flygbränsle ger 3 kilo koldioxid, totalt 1200 kilo på sträckan.Planet tar 36 passagerare vilket ger 33 kilo per passagerare.
Motsvarande utsläpp med tåg är 4 kilo koldioxid per passagerare. Det innebär att flyg ger 8 gånger större koldioxidutsläpp på sträckan.

Dinamarcas flygresor gick i fjol till 178 222 kronor och till detta kom taxiresor för 42 457 kronor. Hennes jämlikhetssträvande parti (!) anser att partiets ledamöter ska välja kollektiva färdmedel. Men vad var Orwell skrev: ”vissa grisar är mer jämlika än andra.” Det stämmer gott i Dinamarcas fall. Att hon är dyr skylle hon på barnen.

– Jag är borta ganska mycket i veckorna och ska jag åka med tåget måste jag åka söndag kväll och kommer inte hem förrän sent på kvällen på fredag. Nu kan jag träffa dem fredag kväll och äta frukost och se på Bolibompa på måndag morgon. Sådant blir så viktigt när man ses så lite. Man kan ju vderkligen undra hur andra barnfamiljer ordnar sina liv. De kan knappast pendla på skattebetalarnas bekostnad. Men som sagt Orwell hade rätt!





1 kommentar:

Anonym sa...

Kommunism handlar om ett sätt att arrangera den samhälleliga produktionen av varor och tjänster. Inget annat. Varför sprider du ett sådant hat?