torsdag 16 april 2015

Kan SCA-gänget kan väl vi resonerar tydligen våra regeringsledamöter



VÅR FOLKVALDA ÖVERKLASS förnekar sig inte och vill naturligtvis inte vara sämre än SCA-gänget


Vid flera tillfällen de senaste månaderna har regeringsplanen flugit mellan Stockholms båda flygplatser - en sträcka på 41 kilometer. Detta för att hämta upp ministrar, läser vi i Expressen, och egentligen är det väl ingenting som förvånar längre. Vårt nya frälse tar alla chanser att åka snålskjuts på skattebetalarnas pengar.

Den första resan ägde rum de 23 oktober ifjol, då statsminister Stefan Löfven flög till Bryssel för sitt första toppmöte med EU:s stats- och regeringschefer. Den ”vanliga” människan som politikerna så gärna talar om får givetvis välja andra färdmedel – och dessutom betala själva.

Enligt granskningen i Expressen av regeringskansliets kalendarium ser det ut som om även utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) och gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic (S) blivit upplockade på Bromma av ett plan som lyft från Arlanda.

Mellanlandningarna har enligt tidningen gett extra koldioxidutsläpp på nästan fem ton och samtidigt skett samtidigt som både Socialdemokraterna och Miljöpartiet i Stockholm verkat för en nedläggning av Bromma flygplats.
"Det låter väldigt konstigt att lyfta ett plan för fyra mil", säger Peter Eriksson, tidigare språkrör i Miljöpartiet och i dag ordförande i KU som granskar regeringens arbete. 
"Nu vet jag inte skälen eller förutsättningarna, men jag har väldigt svårt att förstå att det ska vara nödvändigt", fortsätter han.


Regeringen har inte kommenterat Expressens uppgifter. Hade någon väntat sig det?

Inga kommentarer: