onsdag 28 januari 2015

Offentliga personer måste stå ut med frågor som kan verka obehagliga

DET ÄR VERKLIGEN INTE OFTA som jag har samma åsikt/åsikter som DalaDemokratens Göran Greider, men när han anser att SVTs Rolf Fredriksson gjorde rätt som ställde frågan om den kungliga familjens inställning till nazismen i samband med Victorias besök i Auschwitz, måste en sunt tänkande människa hålla med. Kungahuset som säger sig vara så betydelsefullt för Sverige måste slutgiltigt sopa rent utanför sin dörr, innan man ställer upp i antisemitiska sammanhang, måste man väl få ha rätt att tycka.

Putin som representerar en av världshistoriens största dödsmaskiner höll sig visligt undan - visserligen påpekande att han varit inbjuden. Men nog hade det känts väldigt malplacerat om han varit i Polen i samband med minneshögtiden.

Man kan ju fråga sig varför just kungahuset skulle representera vårt land i så känsligt läge - ingen var ju inbjuden - det hade onekligen känts bättre om någon annan rest ner, dvs någon som har verkligt rent mjöl i påsen. Med tanke på Silvias agerande under de senaste åren, borde kungafamiljen stannat hemma.

Inga kommentarer: