onsdag 18 februari 2015

Ständigt denne Göran Greider

Göran Greider - vår tids svenska orakel

HÄROMDAGEN KUNDE VI SE ett inslag i TV om att slipsen börjar vara ute och att det senaste är att ha uppknäppt i halsen. Vem hade TV då kallat in för en kommentar - jo, givetvis Göran Greider som stod där vid intervjubordet i sin uteliggardress och hade synpunkter. Vilka är fullständigt ointressant. Må Gud bevare oss för Greider som trendsättare!

I Dagens Industri på debattplats dyker "debattören" Greider upp igen. Den här gången har han synpunkter på Anders Borgs skilsmässa och yrar från sitt vänsterhörn om liberaler och moderater. Vad han har att säg är fullkomligt ointressant för andra än de frälsta på vänsterkanten. Det intressanta är att han ständigt dyker upp som Åke Holmbergs Vessla i Ture Sventon-böckerna.

FINNS DET ETT ALLMÄNINTRESSE i Borgs skilsmässa? Jag anser inte det. Det är tveklöst en gammal traditionell hyenejournalstik Greider än en gång ger uttryck åt. Kommer han månne i Rapport eller Aktuellt i kväll och lägger fram sina "otroligt viktiga synpunkter". He who lives etc… Risken finns alltid.

Att kommunikationsexperter öser beröm över det sätt på vilket Borg skött affären bekymrar vad jag förstår inte folket till vänster. Kan man ge ett tjyvnyp så gör man! Nu fattas bara att Debatt i Göteborg tar upp skilsmässan och kallar in vårt kvinnliga orakel - Dinamarca.

Inga kommentarer: