torsdag 9 maj 2013

En pärla i floden av allt skräp som finns på tidskriftshyllorna

JAG HAR EN DJUPT ROTAD AVERSION mot reklam, inte minst den som produceras av alla "reklamsnillen" för televisionen. Men ändå dristar jag mig till att själv bidra med ett reklaminslag, men inte vilket som helst. Det handlar om den pärla i tidskriftsfloden som Aftonbladet har lagt märke till och givetvis rackat ner på. Den slåss ju för kvalitet och det kan man ju näppeligen inte beskylla Aftonbladet för.

Vad är det då jag vill slå ett slag för? Jo, den kvalificerade tidskriften AXESS, som alltid är läsvärd från första till sista sidan. Det senaste numrets Tema är Tyskland på rätt väg, och det erbjuder initierade och inte minst välskrivna artiklar av Richard Swartz, som skriver om Tysklands ställning i Europa idag, korrespondenten Rolf Gustavsson om tyska traditioner och förnyelse, Björn Meidal om kvaliteten i det tyska kulturutbudet och inte minst i de stora tyska tidningarna etc. Till detta kommer ett antal artiklar som man inte bör missunna sig.

Alltså: håll ögonen öppna för tidskriften AXESS, och passa också på att titta på TV-kanalen med samma namn. Där slipper du alla otroligt stupida kändisreportage, kungaskvaller, popmusik m m. I stället får du en kvalitet som de övriga kanalerna sällan kan uppnå.

Inga kommentarer: