torsdag 9 maj 2013

Alex Ferguson avgår efter en makalös karriär i Manchester United

REDAN I TISDAGS KVÄLL började ryktena surra om att Manchester Uniteds mångårige manager Alex Ferguson skulle lämna tränarsysslan. Ändå slog det ner som en bomb när det i går stod klart att han nu lämnar efter 27 år. Själv säger han emellertid att det var noga övertänkt, och han har ju hunnit bli 71 år.

1986 tog han över efter Ron Atkinson, och det var naturligtvis ingen lätt uppgift. Men vi som följt fotbollen under den här tiden vet att han med sitt lag vunnit 13 ligatitlar, fem FA-cuper, fem ligacuper och Champions League två gånger. Det verkar svårt att slå, inte minst med tanke på den tränarturbulens som ofta råder.

Det har sagts att efterträdaren kommer att bli Evertons nuvarande manager David Moyes, men vem det än blir, det blir ingen lätt uppgift att ens försöka fylla Alex Fergusons plats.

Beror avgången möjligen i någon mån på årets tämligen mediokra insats i Champion League? Men hur som helst Ferguson lämnar inte sitt skötebarn helt, han kommer i fortsättningen att återfinnas i klubbens styrelserum.

Inga kommentarer: