torsdag 2 maj 2013

Bayern München är tveklöst Europas bästa fotbollslag idag

NU RÅDER DET VÄL INGEN TVEKAN OM vilken europeisk fotbollsklubb som för tillfället är den ledande. FC Bayern Münchens två "utskåpningar" av ett lamt och som det verkar höglöst Barcelona (7-0) talar sitt tydliga språk. Jag såg matchen i den tyska kanalen ZDF, som då och då fokuserade på Messi, som mestadels satt med nedböjd huvud och visade hjässan i stället för ansiktet. Det var inte svårt att förstå, när man betraktade vad som hände ute på plan. Egentligen hade Barcelona bara tre verkliga målchanser, men de sumpades bort å det gruvligaste.
   Hur fortsättningen kommer att bli i CL på Wembley borde inte vara svårt att sia om. Spelar bayrarna som igår kväll, borde det vara en övermänsklig uppgift för Dortmund att vinna.
   Intressant är emellertid att alla de stora fotbollsnationerna vid sidan av Tyskland har försvunnit under CL:s gång. Att två tyska lag nu reser till England för att göra upp är originellt och ett glädjeämne för engelsmännen, som i övrigt inte haft mycket att glädja sig åt i samband med med CL.
   Alltså: Tyskland - Spanien 11 - 3!

Inga kommentarer: