måndag 15 september 2008

Att vara enögd på gränsen till blindhet



SUNDSVALLS TIDNING har inte så mycket att glädja sig åt i hemstaden – Norrlandslaget som GIF Sundsvall gärna kallar sig för en tynande tillvaro kring och under nedflyttningsstrecket och skulle man någon gång lyckas kryssa mot något lag talar tidningen om att ”fira”. Det är att ha små pretentioner.
Samtidigt konstaterar man förmodligen med en viss skadeglädje ”Kalmar fick knappt låna bollen mot Hammarby.” Här är det dags för vit käpp och Golden Retriever på redaktionen. Hade man haft den minsta känsla för fotboll hade man ju sett motsatsen och att Kalmar kunde klara sig med en tämligen lättjefull dag på jobbet.
Den svenska pressen – bortsett från Sundsvalls Tidning – har numera insett att man kan spela fotboll på Smålandskusten, och inte vilken fotboll som helst.
Sportchefen skrev en gång att Kalmar FF var Sveriges tråkigaste lag, då har han blundat när han Sundsvallsälsklingar stultat omkring på plan. Hur var det för en tid sedan när Giffarna var på Fredriksskans. Tala om att inte få låna bollen!

Inga kommentarer: