torsdag 12 juni 2008

Lågvattenmärke ifråga om humor


Huskomikern Dann (Rune Tolsgaard), värden Simon Kvamm och husmusikern Henrik (Esben Prezmann)

IGÅR KVÄLL RÅKADE JAG efter att ha sett den mycket spännande matchen mellan värdnationen Schweiz och Turkiet i Fotbolls-EM zappa över till den ”fantatiska” public service televisionen, och vad fick jag se? Jo, tre danska herrar som gjorde förtvivlade försök att vara roliga.
Att svensk humor dog med att Hasse & Tage försvann det är ett allmänt känt faktum. Vad vi sedan sett och hört skall vi dra en tystnadens slöja över. Hur ser det då ut på andra sidan Öresund? Kort sagt, den allra sämsta humorn i dagens Sverige framstår snarast som genial, trots alla plumpheter, i jämförelse med den danska serien Grabbarna från Angora, vars niode avsnitt reprisvisades igår kväll. Ja, ni läste rätt – reprisvisades. Det finns alltså någon ansvarig på Sveriges Television som tydligen på fullt allvar menar att mina surt förvärvade och av regeringen urholkade kronor skall bidra till dessa stupiditeter. Det borde vara i högsta grad straffbart att köpa in dylik dynga! Men även om man fått programmen gratis finns det bara en plats för dem – soptippen. Även om det nu är sommar och repristid måste vi väl ändå kunna fordra att ptogramsättarna inte bara arbetar med vänster hand och köper vad som närmast kommer i deras väg.
Förmodligen skall det visas tre program till, så ni har möjligheter att inse att jag tveklöst har rätt. Den som tycker att det här är värt att köpa och sända skall givetvis genast söka jobb i nepotismens högborg ute på Gärdet i Stockholm.

Inga kommentarer: