fredag 28 december 2007

Har botten nåtts?


Jessica Simpson i Blonde Ambition

NÄR SCOTT MARSHALLS romantiska komedi Blonde Ambition med Jessica Simpson som småstadsflickan med de stora ambitionerna nyligen hade premiär i Texas på åtta biografer kunde man räkna in sammanlagt 48 (!) betalande åskådare. Anledningen sägs vara att filmen är så dålig att man egentligen skulle ha lanserat den direkt på DVD (?), nu får den premiären vänta till den 22 januari. Och det skulle verkligen förvåna mig om någon väntar otåligt.
Intäkterna stannade på ett par tusenlappar, vilket väl närmast är att beteckna inte bara som ett kvalitativt fiasko utan också intäktsmässigt under en premiärhelg. Och detta trots att den manlige huvudrollsinnehavaren Luke Wilson kommer från Texas. Som en jämförelse, även om den är elak, kan nämnas att Titanic spelade in över 100 miljoner under den första helgen.
Blonde Ambition är en remake av Working Girl, som inte heller gjorde så särskilt många människor glada, men som i alla fall sågs av betydligt fler.
Jag har givetvis inte sett filmen, men trovärdiga källor säger att floppen framför allt beror på Jessica Simpsons usla spel.
Det har redan hotats med att filmen kommer att få svensk premiär, och förmodligen stannar det inte vid ett hot, det har vi lärt oss med åren!

Inga kommentarer: