måndag 10 november 2008

Kalmar FF höll ända fram till GULDET


Årets värdiga segrare i allsvenskan

VI SOM BEFINNER oss ute i perferin kunde i alla fall i TV konstatera att det rådde en underbar stämning på Örjans Vall i Halmstad, när Kalmar FF utan draghjälp säkrade lagets första SM-Guld och kunde lyfta Lennart Johansson pokal mot en i övrigt regngrå himmel.
Förutsättningarna inför den avslutande omgången var att ta poäng mot Halmstad för att vara säkra på att få med sig pokalen till Kalmarsunds pärla.


Årets allsvenska skyttekung Patrik Ingelsten

När matchen var färdigspelad hade Sobralense och allsvenskan skyttekung Patrik Ingelsten nätat varsin gång, varför det fanns all anledning att fira – och firandet fortsätter i Kalmar i eftermiddag.


Kalmar FFs lagkapten Henrik Rydström speglar sig i Lennart Johanssons pokal

En av anledningarna till Kalmars framgång är utan tvekan Nanne Bergstrands långsiktiga planering, och till och med sportredaktörerna i Sundsvall har sent omsider fattat att det är långsiktighet som ger resultat och inte huvudlösa köp och ständiga tränarbyten. Giffarna agerande är det diametralt motsatta Kalmar FFs och resultatet kan vi idag avläsa i den allsvenska tabellen, som knappast är någon munter läsning för de tappra gif-supportrarna.


Årets stora stjärnskott Viktor Elm fick efter ett knä i huvudet bäras ut på bår

Inga kommentarer: