lördag 7 december 2013

En liten historia från det "jämlika" Sverige


Prinsessan Madeleine 

DET SVENSKA KUNGAHUSET, som övervägande delen av det svenska tantbeståndet hyllar och ärar, förnekar sig aldrig. Nu på morgonen läser jag följande:

Vår svenska prinsessa Madeleine har använt sig av sitt kändisskap för att försöka undkomma farbrorblå. Dagarna innan hon sa ”ja” till Christopher O'Neill blev hon stoppad av polisen när hon gled förbi köerna och körde i bussfilen i centrala Stockholm.

Prinsessan ska då ha visat upp ett papper för polisen och hävdat att hon hade åtalsimmunitet. Polisen släppte då iväg prinsessan då det var oklart om hon hade åtalsimmunitet eller specialtillstånd. Men sanningen är att det bara är kungen som är immun mot åtal. Denna gång hade dock prinsessan tur och slapp bötesboten på 1000 kronor.


Det här är kanske något att hänvisa till nästa gång ni råkar ut för poliskontroll! Att hon slapp betyder väl bara att åtminstone vissa poliser tillhör "stjärtslickargänget". Borde inte de tjänstgörande poliserna få sig en skrapa - de har ju misskött sitt jobb, vilket de tydligen inte själva insåg.

Inga kommentarer: