onsdag 7 augusti 2013

Programmet ”Sommar” känns numera alltför nattståndet



HUR LÄNGE HAR SVERIGES RADIO tänkt sig offra licenspengar på ett så uttjatat program slm Sommar. Det borde ha lagts ner för många år sedan, eftersom det var länge sedan man kunde presentera någon/några som verkligen hade något att komma med.
Numera matas vi biografiska detaljer som är så privata att de aldrig borde uttalas, och det gör att man längtar tillbaka till de dagar då kapaciteter som kåsören Torsten Ehrenmark m fl kunde roa sin publik.
Vem vänder man sig idag till, kan man undra. Totalt ointressanta människor berättar lika ointressanta detaljer ur sina liv, och till det spelar man mestadels samma eländiga musik, som de flesta andra program.
Vill man i stället lyssna på P 2, den enda radiokanal som utnyttjar den klassiska musiken, så är det omöjligt på eftermiddagarna, om man bor utanför Stockholm. Från klockan 13 och några timmar framöver måste vi i landsorten plågas av alla upptänkliga invandrarspråk medan stockholmarna kan fortsätta att lyssna på klassisk musik i P 2. Jag har åtskilliga gånger ställt frågan till radioledningen varför vi landsortsbor skall diskrimineras. Givetvis har jag inte fått något svar – jag är ju bara en liten vanlig radiolyssnare med lite annan smak än musikalisk undervegetation och en massa exotiska språk.
Något positivt efter allt detta: Lars Lagerbäck var betydligt bättre än sitt rykte att vara en tråkmåns. Hans sommarprogram var ett av en knapp handfull lyssningsvärda.

Inga kommentarer: