fredag 8 augusti 2008

Var finns Lagerbäck?



FÖR FÖRBUNDSKAPTEN LAGERBÄCK verkar det som om Fredriksskans ligger på månen. En säger en gång har han hittat dit, trots att det är Sveriges bästa lags hemmaarena. Att det dessutom finns ett antal hungriga fotbollskapare, som skulle kunna ersätta många av Lagerbäcks ålderdomshemsgubbar, det har han ingen som helst koll på. Nej, han kör med sina gamla avdankade, ofta från proffslivet hemkomna gubbar, som han bönar och ber att de skall fylla platser i hans landslag. Fredrik Ljungberg – slut; Henrik Larsson – slut; Anders Svensson – åldrad etc. Inte att undra över varför Sverige inte spelar i Kina.
Och i Stockholmspressen envisas man med att kalla Kalmar FF för ”bondläppar”, givetvis beroende på att 08-orna titt som tätt får stryk, när de kommer utanför storstan, och givetvis också på hemmaplan. Men hos Lagerbäck platsar man om man kommer från någon av våra tre största städer, dvs som utfyllnad för våra avdankade utlandsproffs.
En ny fräsch förbundskapten och unga spelsugna grabbar är en nåd att stilla bedja om i ett allt tristare fotbollsverige.
Har Lagerbäck läst i tidningen att allsvenska skyttekungen heter Patrik Ingelsten (bilden). Förmodligen inte!

Inga kommentarer: